Monday, January 28, 2008

Prava pitanja - dobri odgovori

Без обзира на популарност мање или више стручно прављених и писаних приручника, рецепт за остављање најбољег могућег утиска на пословном разговору ипак не постоји. Да, постоје одређена правила, али строго дефинисан пут који ће вас одвести право до циља - не.
Утисак који ће неко ко је у позицији да одлучује формирати о нама у великој мери зависи од нас самих - од наших ставова, начина на који их пласирамо, енергије којом зрачимо, сигурности коју уливамо саговорнику.
Наравно, када су пословни људи у питању, општи проблем је присутна клима неизвесности.
У актуелним околностима тешко је прогнозирати шта ће се догодити већ сутра.
Ипак, иако се до радног места тешко стиже, и мада је, без обзира на квалификације, степен стручне спреме, радно искуство и општу културу, и даље свима неопходно фамозно зрнце среће, свест о себи и својим способностима (али критичка) темељ је успеха и просперитета.
У преводу, чак и када су најгоре, околности нису довољне да бисте оправдали неуспех, и то нипошто не би смеле да буду.
Либерални капитализам, који је код нас још увек у формирању, тражи одговорне личности, лишене несигурности и дилема, свесне свакодневне конкуренције и спремне да се потпуно посвете ономе што раде. Културни јунак нашег времена је менаџер, константно укључен у све токове, ужурбан, елегантан, онај који поставља права питања и увек има подједнако добре одговоре.

No comments: